Aktiviteetit

Vaajasalmen lomamökkien lähistöllä on tarjolla monipuolisia aktiviteetteja laidasta laitaan. Seudun tapahtuma- ja aktiviteettitarjonnasta löytyy mielenkiintoista nähtävää, tehtävää ja koettavaa jokaiselle lomailijalle, joka kaipaa elämyksiä mökillä loikomisen vastapainoksi. Alla olevaan listaan olemme koonneet Vaajasalmen lomamökkien suositukset parhaista lomaasi piristävistä aktiviteeteista.

Mökeille saatavat lisävarusteet

Soutuvene kuuluu kaikkien lomatalojen ja mökkien vakiovarustukseen. Anna mielesi levätä veden liplattaessa veneen keulassa järven selällä. Jos kuitenkin haluat edetä soutua nopeammin, veneeseen voi vuokrata pienen perämoottorin. Lisätietoja perämoottorista saa sähköpostitse.

Soutuveneen sijasta voit vuokrata myös kanootin, jos melominen miellyttää soutamista enemmän. Lisätietoja kanootin vuokraamisesta saa sähköpostitse.

Jos tahtoisit nauttia ulkoilmasta auton ratin takana istumisen sijaan, vuokraamme mökkiläisille hyvätasoisia polkupyöriä. Lisätietoja pyörien vuokraamisesta saa sähköpostitse.

Mökkiemme lähialueet

Mökkiemme vastarannalla sijaitsee Oravikosken tenniskenttä, jonne pääsee kätevästi soutuveneellä. Hyvin hoidetut tenniskentät ovat asfalttipintaisia ja massakenttiä. Markulta voi vuokrata 2kpl mailoja ja 5kpl palloja hintaan 10 €/vrk. Vuokraukset, markku@vaajasalmenloma.net tai soittamalla 0500 377 577.

Tenniskenttien vieressä sijaitsee urheilukenttä sekä uimaranta. Urheilukentällä lapset ja aikuiset voivat pelata muunmuassa lentopalloa ja jalkapalloa. Talvella luistelijat voivat pyörähdellä hoidetussa jääkiekkokaukalossa.

Kurkista Leppävirran maisemiin

Muut nähtävyydet Leppävirran läheisyydessä

Kekkerikallio on kautta aikojen ollut kyläläisten suosima ajanviettopaikka, jossa onnistuu myös makkaranpaisto.

Konnuksen kanava-alueen nähtävyyksiin kuuluu viisi koskea, kolme eri ikäistä kivistä kanavaa, sekä vanhat sulut. Kanavilla on pitkä historia, sillä ne on rakennettu vuosina 1841-1973. Lisäksi alueella toimii kesäkahvila, tanssipaikka ja kesäteatteri. Konnuksen kanava-alue soveltuu täydellisesti retkeilyyn ja kalastukseen kauniina kesäpäivänä.

http://visitleppavirta.fi/fi/palvelu/konnuksen-kanava-alue

Orinoron rotko on yksi koko Savon kauneimpia patikka- ja retkeilykohteita – siispä se onkin nimetty yhdeksi Savon seitsemästä ihmeestä. Pystyseinäinen rotko on jääkauden jäänne, jota pääsee ihastelemaan pitkospuita pitkin. Orinoron luontopolku alkaa Mustinmäki-talolta osoitteesta Mustinmäentie 83, joka sijaitsee noin 16km päässä Leppävirran kirkonkylältä.

http://visitleppavirta.fi/fi/palvelu/orinoron-rotko.

https://retkipaikka.fi/mustinmaki-leppavirta/

Sport & Spa Hotel Vesileppis Leppävirran keskustassa tarjoaa lukuisia urheilullisia aktiviteetteja, kuten keilausta, kuntosalin ja ryhmäliikuntatunteja. Kylpylässä lapset viihtyvät vesiliukumäessä ja matkauima-allas pitää kuntouimarit tyytyväisenä. Lisäksi Vesileppiksestä löytyy ravintola.

http://www.vesileppis.fi.

Vauhdikkaampaa aktiviteettia kaipaavien lomalaisten kannattaa suunnata Seikkailupuisto Leppikseen, jonka puissa kulkevat köysiradat tarjoavat haastatta niin lapsille kuin aikuisille. https://www.seikkailupuistoleppis.fi

Näiden linkkien takaa löydät Leppävirran alueen paikalliset tapahtumat, ajankohtaista ohjelmaa, sekä saat maistiaisen Leppävirran häikäisevistä maisemista.

Leppävirran lähialueiden palvelu- ja ohjelmatarjonta: http://visitleppavirta.fi/ ja http://visitleppavirta.fi/palvelut

Matkailukeskus Unnukan infopisteestä löydät kaiken tarvittavan informaation Leppävirran ja lähialueen matkailusta, tapahtumista ja palveluista. Unnukasta löytyy myös kahvila sekä matkamuistoliike.

http://visitleppavirta.fi/fi/info/matkailuneuvonta-matkailukeskus-unnukka

Leppävirralta voit suunnata päiväretkelle Kuopioon, Pohjois-Savon suurimpaan kaupunkiin. Kuopiossa on paljon nähtävää ja koettavaa, museoista kirkkoihin ja teattereista kauppakeskuksiin.

https://www.tripadvisor.fi/Attractions-g189908-Activities-Kuopio_Northern_Savonia.html

Shoppailunhimon iskiessä kannattaa ottaa suunta kohti kauppakeskus Matkusta Kuopion eteläpuolella. Matkuksesta löydät laajan valikoiman erilaisia kauppoja, IKEAa unohtamatta.

http://www.matkusshoppingcenter.fi/

https://www.ikea.com/fi/fi/store/kuopio

Kuopion kauppatori, jota myös mualimman navaksi kutsutaan, on vierailemisen arvoinen kohde Kuopion sydämessä. Torilla sijaitseva kauppahallista voit ostaa paikallisia tuotteita sekä nauttia menneiden vuosikymmenten kansallisromantiikkaa henkivästä ilmapiiristä.

http://www.kuopiontori.fi/

https://kuopionkauppahalli.fi/

Hyvän ruuan ystävän kannattaa Kuopiossa suunnata Muikkuravintola Sampoon, jonka herkullinen kalamenu vie kielen mennessään. http://www.ravintolamaailma.fi/ravintolat/sampo-kuopio

Kuopion satama-alue on kaunis ja viihtyisä. Sinne kannattaa pistäytyä syömään, kävelemään, leikkimään leikkipuistoon tai nauttimaan vierassataman vilinästä. http://www.kallamarina.fi/

Puijon kaupunginosasta Kuopiosta löytyy monipuolista matkailutarjontaa. Kuopion maamerkin virkaa toimittavan Puijon tornin huipulta aukeneva näkymä kaupungin ja Kallaveden ylle on henkeäsalpaava vuoden ympäri. Lisäksi tornista sekä Puijon majalta löytyy ravintoloita.  http://www.puijo.com/